Ambassadör Mikael Tellqvist

Ambassadör Mikael Tellqvist

OS-guldmedaljören Mikael Tellqvist har haft en framgångsrik hockeykarriär, som målvakt. Han har spelat i NHL likväl som för Djurgården hockey. Mikael brinner för att sprida ordet om vikten av rehabilitering efter cancer.

För Mikael Tellqvist är det självklart att inte göra skillnad på människa och människa.

– Vi elitidrottare får all hjälp som behövs när vi är skadade, men många som drabbas av cancer står helt utan rehabilitering. Jag tycker det borde vara en självklarhet att cancerdrabbade får rehabilitering som hjälper dem tillbaka till livet – därför har jag valt att engagera mig för CancerRehabFonden, säger Mikael.

Vi elitidrottare får all hjälp som behövs när vi är skadade, men många som drabbas av cancer står helt utan rehabilitering.

– Barn- och ungdomsidrott är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker alla barn ska få möjlighet att pröva på fysiska aktiviteter. Därför är det bra att CancerRehabFonden erbjuder familjer med cancerdrabbade barn bidrag till terminsavgifter, så att barnen kan delta i fysisk aktivitet efter den förmåga som deras sjukdom tillåter.

Sedan 2019 erbjuder CancerRehabFonden bidrag till terminsavgifter för fysiskt aktivitet till barn med cancer. Motionsaktiviteter för barn är en fråga som även Mikael driver starkt.

Mikael Tellqvist