Julhälsning från vår generalsekreterare

Aktuellt | 2021-12-20

Julhälsning från vår generalsekreterare Pia Watkinson

Pandemin har lett till en vårdskuld som gör vårt uppdrag viktigare än någonsin. I oktober hade vi ansökningsperiod för vårens rehabprogram och fick då in 450 ansökningar till 152 rehabplatser.

Nu närmar sig 2021 sitt slut och jag vill tacka er alla för ert stöd! Det känns oerhört glädjande att fler och fler får upp ögonen för CancerRehabFondens viktiga verksamhet. Många cancerdrabbade lämnas utan den hjälp de har rätt till, och tack vare er givare finns vi här för att ta vid när samhällets resurser inte räcker till.

Under det gångna året har vi fortsatt att effektivisera vårt arbete så att ännu fler ska kunna ta del av våra uppskattade rehabveckor. Vi har bland annat flyttat vårt kontor så att vi nu har en mindre och billigare lokal i samma fastighet. Vi är en liten effektiv organisation med endast fem medarbetare på kontoret.

Pandemin har lett till en vårdskuld som gör vårt uppdrag viktigare än någonsin. I oktober hade vi ansökningsperiod för vårens rehabprogram och fick då in 450 ansökningar till 152 rehabplatser. Det är mycket svårt och ledsamt för oss när vi varje halvår tvingas tala om för hundratals personer att de inte har fått en efterlängtad plats. Framöver vill vi kunna erbjuda ännu fler cancerdrabbade människor hopp och möjlighet till en förbättrad livskvalitet.

Vi strävar kontinuerligt efter att nå ut till fler privatpersoner, stiftelser och företag som vill vara med och bidra till vår verksamhet. Vi vill att alla cancerdrabbade ska få tillgång till hjälp och stöd för att kunna komma tillbaka till livet efter cancer. Det hjälper inte bara individen, utan även hens familj och omgivning.

Stort tack till er som stöttar oss och bidrar till en livsviktig insats.

Jag önskar er alla en riktigt God jul och ett Gott nytt år!

Pia Watkinson, generalsekreterare CancerRehabFonden