Att drabbas av cancer två gånger och ändå våga drömma igen

Att drabbas av cancer två gånger och ändå våga drömma igen

Cancerhelvetet kom inte bara en gång utan kom tillbaka och knackade på dörren igen efter 16 månader. Om Hero Baqay var redo? Nej, men för henne var det bara att öppna dörren igen och kavla upp ärmarna. Läs Heros berättelse om hennes väg tillbaka till livet. Hur rehabilitering gav henne hopp om att våga drömma igen, gå vidare och omfamna livet med mer självinsikt.

Februari 2016 blev jag färdigbehandlad efter en lång tid av behandlingar för bröstcancer. April samma år hade jag förmånen och få komma till  en rehabiliteringsvecka via CancerRehabFonden. En underbar vecka för kropp och själ. En vecka som gav så mycket till en förvirrad själ som nu skulle ut och omfamna livet men som fortfarande var traumatiserad av hela cancerresan och som ännu inte hade hunnit förstå det som hänt. En vecka via CancerRehabFonden gav tid för att reflektera i en behaglig miljö med bra program och kunskaper om kropp, cancer och rehabilitering. Bra verktyg för att komma tillbaka till livet. Hopp om att våga drömma igen, våga gå vidare och omfamna livet med mer självinsikt.

Med så många kunskaper gick jag genom livet lycklig och tacksam, men hade turen på min sida i bara 16 månader. Då knackade cancerhelvetet på min dörr igen. Vågade jag öppna? Hade jag några val? Jag var i alla fall tryggare och hade mer kunskaper. Så visst, nu skulle armarna kavlas upp igen, bara köra på hur hemskt och fruktansvärt orättvist det än var.

CancerRehabFonden fångar upp och bygger upp en förstörd och traumatiserad själ.

Efter 1,5 års kämpande med alla möjliga cellgifter och fortfarande aktiva metastaser får jag lyckan och delta i en till rehabiliteringsvecka igen via CancerRehabFonden. Ännu en gång fick jag möjligheten att lära mig om kostens betydelse. Tid och rum för reflektion. Bli ompysslad med bra mat, yoga, meditation, vandringar i underbara omgivningar. Havets brus på eftermiddagspromenaden och eldens gnistor tidig morgon och sen kväll.

Gemenskap och skratt med övriga kursdeltagare. Vi har cancerhelvetet gemensamt men så olika öden. Så många vackra historier i mörkret, så äkta, innerligt, varma och medvetna samtal oss i mellan. Proffsig kursledare som guidade oss in i medvetenheten. Kökspersonalen som lagade mat med så mycket kärlek och med de bästa råvarorna från trakten. Vilken lyx, vilken lycka.

Ge en gåva till CancerRehabFonden för där sjukvården vänder oss ryggen och säger hejdå så öppnar de famnen. CancerRehabFonden fångar upp och bygger upp en förstörd och traumatiserad själ. Önskar att alla människor, friska som sjuka, fick möjligheten att bli ompysslad så som jag blivit på dessa rehabiliteringsveckor.

Tack för att ni finns.

Hero Baqay