Besöket i badhuset gjorde livet lättare

Besöket i badhuset gjorde livet lättare

Under svåra tider kan även små saker göra stor skillnad. Ett besök i badhuset, till exempel. Här berättar mamma Madeléne om sin dotter Estelles sjukdom och hennes väg tillbaka till glädjen.

I november 2017 fick vi beskedet att Estelle drabbats av Akut Lymfatisk Leukemi. En lång och tuff period inleddes när den 2,5 år långa behandlingen påbörjades. Det var en tid som påverkade alla i familjen och många i vår närhet.

Varje dag på väg till sjukhuset körde vi förbi det närliggande badhuset. Estelle har alltid älskat vatten och längtan dit har varit stor. Så, i början av januari 2019 ansökte vi om bidrag från CancerRehabFonden till terminsavgiften. Vi fick bidraget och Estelle fick äntligen göra något som hon så länge drömt om. Att dessutom få göra det tillsammans med andra barn var en stor bonus. Detta gjorde inte bara Estelle överlycklig, även vi andra i hennes närhet blev så mycket gladare.

Till andra i liknande situationer vill jag bara säga: våga ta steget och gör något som barnet vill, även om det kan kännas läskigt. Hjälp finns att få. Det ger så mycket tillbaka när man ser hur glada barnen blir.

Madeléne, mamma till Estelle