Skänk din aktieutdelning till CancerRehabFonden

Gör något bra med din aktieutdelning, stöd cancerdrabbade barn och vuxna. Med din gåva kan vi hjälpa fler tillbaka till livet.

Alla privatpersoner och ägare av fåmansbolag kan skattefritt skänkt sin aktieutdelning till ideella organisationer som CancerRehabFonden. En tusenlapp som skulle gett aktieägaren 700 kronor efter skatt blir 1000 kronor till vår verksamhet. För att slippa skatten måste utdelningen doneras innan aktieägaren får utdelningen i sin hand. Läs mer

De gåvor vi får in via aktieutdelning används till cancerrehabilitering av drabbade vuxna som får en chans att skapa en fungerande vardag. Vi ger även familjer med cancerdrabbade barn möjlighet att åka på en återhämtningsresa för att skapa stunder där de kan få tänka på någonting annat än sjukdom. Stunder som läker och ger nya krafter. Länk till rehabsidan

Så skänker du skattefritt

Det finns flera alternativ hur du kan gå till väga: 

  1. Om du har dina aktier hos en bank eller annan kapitalförvaltare, ska du göra CancerRehabFonden till mottagare, ”rättighetshavare”, till din utdelning minst en vecka före bolagsstämman.
  2. Kontakta din bank eller kapitalförvaltare som hjälper dig att fylla i blanketten ”Anmälan om rättighetshavare för VP-konto”. Här kan du ladda ner blanketten.
  3. Om du är Private Banking-kund hos Nordnet kan du direkt hos nätmäklaren välja att ge din utdelning som en gåva till oss. Följ instruktionerna hos din nätmäklare.
  4. Om du har ett fåmansbolag och vill skänka din aktieutdelning, kontakta din bank så betalar de ut utdelningen till oss. Det kan vara bra att dokumentera gåvan som bevis vid revision. Mer information samt dokument för nedladdning finns här
  5. På grund av banksekretessen får vi inte alltid reda på vem som skänkt sin aktieutdelning till oss. Vill du inte att din gåva ska registreras anonymt, kontakta oss på info@cancerrehabfonden.se med vp-kontonummer, antal och vilket bolag utdelningen kommer ifrån.

Insättningsuppgifter

Organisationsnummer 802008-3534,  Bankgiro 900-2064.

För frågor om att skänka din aktieutdelning kontakta vår ekonomichef Mari Gahm på mail: mari.gahm@cancerrehabfonden.se, eller telefon: 08-522 001 12.