Alla sinnen påverkas.

Att komma tillbaka till livet efter cancer är ofta svårt. Men att få rehabilitering och träffa andra som varit i samma situation hjälper nästan alltid till att minska oron och ovissheten om framtiden. Läs Lenas fina beskrivning av hur alla hennes sinnen påverkades under rehabveckan hos CancerRehabFonden.

Alla sex sinnena är fulladdade och förgyllda efter denna insiktsfulla lärorika och känslosamma vecka tillsamman med elva underbara kvinnor samt vår eminenta ledare!

Smaken – mat i olika färger och konstellationer har personalen serverat måltid efter måltid. Jag har njutit och fått många uppslag till min egen matlagning. Mycket intressant att få vara  i köket och lyssna och rulla rawbollar. 

Lukten -  kommer jag att bära med mig från matmiljön och de vackra brasorna som brann varje kväll. Doften från tvålen i hamam och träet i bastun sitter kvar som ett fint minne.

Synen – vilken miljö! Lyxigt och ljuvligt ute som inne. Jag fick finaste och största rummet och alla mina nya kompisar följde med till rummet  för att känna på mina bröst.

Hörseln – era berättelser kommer jag alltid att bära med mig. Vi har pratat och lyssnat. Vi har också haft tyst kommunikation och ändå förstått varandra. Och jag – jag har lyssnat inåt.

Känseln – mina känslor har svallat över av alla berättelser, erfarenheter och personligheter. Mina egna känslor ha nått sin allra innersta kärna. Jag har fått många bra svar av mig och själv denna vecka dels tack vare er och dels tack vare ledaren. 

Kropp/balans/sinnet – både knopp och kropp har fått jobba denna vecka. Till hjälp har vi haft mediyoga, mindfullness och meditation. Vi har gått meditativa och tysta promenader och vi har skrattat och dansat disco. Många nya metoder som jag nu tar med mig hem till min egen vardag. 

Tacksamhet och kärlek till er alla!

Tack CancerRehabFonden