Bara några veckor gammal drabbades lille Samuel av en elakartad ögontumör.

När sonen varit tumörfri i sex månaders får mamma Annelie en cancerdiagnos som hon fortfarande kämpar med. Sen ett och halvt år tillbaka är Samuel fri från tumören men går på regelbundna kontroller som alltid sker under narkos. Läs hela berättelsen här.

Samuel är nu 3 år och har diagnosen retinoblastom, en elakartad ögontumör. Han har varit tumörfri i 1,5 år nu men går på regelbundna kontroller som sker under narkos. Samma vecka vi åkte på resan hade han en kontroll med en otroligt jobbig sövning på grund av att hans port-a-cath gått sönder. Så det kändes extra skönt att komma iväg på resan. Tack vare bidraget från er på CancerRehabFonden kunde Samuel och vi andra i familjen (mamma, pappa, storasyster Isabelle 11år och storebror Gabriel 6år) åka en vecka till Turkiet. Det var en fantastisk resa! Vi alla slappnade av, kopplade bort vardagen och bara njöt. Barnen tillbringade den mesta tiden i poolen. Det var helt fantastiskt att se Samuels utveckling från att första dagen bara våga bada i poolens grunda del till att efter några dagar våga hoppa från kanten och simma själv med sina puffar på det djupa. Han var så stolt och glädjen lyste ur ögonen på honom! Samuel fick också träffa sina favoriter Lollo och Bernie, det var stort. Lollo är hans favorit och Samuel och hans storebror var med på flera aktiviteter med dem. Frågar man Samuel vart vi varit svarar han inte Turkiet utan ”hos Lollo och Bernie”. Samuels storasyster var med på flera ungdomsaktiviteter och hade även hon fantastiskt roligt!

Vår familj behövde resan i dubbelmening då även jag har en cancerdiagnos. Medicinerna har gjort mig fruktansvärt trött men inför resan fick jag sänka doseringen. Jag har inte mått så bra på länge och barnen var jätteglada att mamma orkade vara med dem och bada och leka hela tiden. Känns lättare att trappa upp medicinen efter att ha fått ladda upp batterierna.

Tack igen att ni gjorde detta möjligt!

Med vänlig hälsning

Annelie Sövig

 

 


Comments powered by Disqus