Lopp i Östhammar till förmån för CancerRehabFonden

Brita Evansson och Lotta Karlsson anordnade i lördags ett lopp till förmån för CancerRehabFonden. Loppet samlade in 37 600 kr till cancerrehabilitering.

IMG_0239 

Lördagen den 30 september anordnades loppet som kallades ”Östhammars egna Rosabandet-lopp” och där alla intäkter gick till CancerRehabFonden. Brita Evansson, en av initiativtagarna till loppet, har själv fått hjälp från CancerRehabFonden i form av en rehabvistelse på på Bräcke Rehabcenter Mösseberg. 

Brita berättar här om bakgrunden till loppet och resultatet av det:

”Att vi kallade det Rosabandetloppet är för då vet alla vad det rör sig om och att det är nu i oktober som det är mycket fokus på det.  Det var jag och en kompis som fick idén att göra något. Vi bor på en liten ort och det händer inte så mycket här så vi tyckte att vi ville göra något där alla kan träffas, unga gamla, killar och tjejer.

Rosabandetloppet på Lidingö var fulltecknat och då tyckte vi att vi kunde göra ett eget. Vi bjöd in vänner via Facebook. Vi hade ett mål att det skulle bli ett lopp där ALLA kunde vara med och det målet lyckades vi med – det var gångare, joggare, löpare samt att Östhammars cykelklubb anslöt sig, så vi var även ett 30-tal cyklister. Vi hade flera deltagare från olika gruppboenden som kom och var med. Så det blev verkligen ett lopp för ALLA! 

Bland cyklisterna var åldersspannet på 72 år! (yngsta cyklisten var 7 och äldsta 79). Totalt blev vi 245 stycken, vilket var långt över vad vi vågat hoppas på. Vi hade en förhoppning att vi skulle kunna samla in 10 000 kr och då tyckte då att vi ”tog i”. När vi räknade ihop slutresultatet så blev det 37 600 kr!!

Det har verkligen varit jätteroligt att man på ett så enkelt sätt kan få vara med att göra lite skillnad. För mig känns det extra roligt eftersom jag kan få ge tillbaka lite grann av vad jag fått av CancerRehabFonden via min vistelse på Mösseberg”.  /Brita Evansson

IMG_0241 IMG_0233 

Vill du anordna ett lopp, eller något annat typ av evenemang, till förmån för CancerRehabFonden? Kontakta oss på 08-522 001 00 eller info@cancerrehabfonden.se


Comments powered by Disqus