När Wilma äntligen fick bada igen

Efter en tuff behandling mot Hodgkins lymfom kunde tioåriga Wilma med familj äntligen samla krafterna tillsammans på Gran Canaria. Läs mamma Veronicas historia om vägen tillbaka till livet.

Vår Wilma är tio år. En kväll förra året, på våren, kände hon en knöl på halsen. Efter en massa prover visade det sig att det var cancer, Hodgkins lymfom. Den hade spridit sig till bakom lungan och under revbenen.

Läkarna opererade bort knölen och Wilmas cellgiftsbehandling påbörjades. Under behandlingen fick Wilma två komplikationer, först en tarminvagination och bara en månad därpå en propp i hjärnan, sinustrombos.

I oktober var Wilma färdigbehandlad. I december slapp hon de blodförtunnande sprutor som hon fått varje dag i ungefär fem månader.

Av CancerRehabFonden fick vi ett presentkort till en resa och åkte till Gran Canaria i mars. Förra sommaren kunde Wilma inte bada mer än någon enstaka gång, men på Gran Canaria badade hon flera gånger varje dag. Hon verkligen njöt och skrattade – det var så härligt att se!

Veronica, mamma till Wilma