Rehabveckan har påverkat min framtid och givit mig lugn

Efter att Anette behandlats för njurcancer behövde hon hitta verktyg för att må bättre. Med meditation, mindfulness och yoga fick hon hjälp att komma tillbaka till livet.

Efter att min njure opererats bort på grund av cancer, i mars 2018, blev jag så gråtmild. Min dotter uppmanade mig att ringa kuratorn. Vi träffades under våren och hösten.

Det var kuratorn som informerade mig om rehabveckorna som CancerRehabFonden erbjuder. Där och då kändes det inte aktuellt, men behovet växte fram. Jag hittade information via nätet och sökte. Under hösten fanns det ingen plats, men som tur var fick jag en återbudstid vecka nio i år.

Väl på Frötuna gård var jag mottaglig för allt som erbjöds. Vi vistades i vacker miljö, nära naturen. Alla hade eget rum. Maten lagades med omsorg och vi inspirerades till goda vanor. Spa-avdelningen, utsikten från huset och Orangeriet var riktiga höjdpunkter.

Janet, vår psykoterapeut, vägledde oss. Hon föreläste om stress och ordnade gruppdiskussioner om ämnen som berörde oss. Alla i gruppen ville verkligen må bättre och hitta verktyg för det.

Det jag tar med mig mest är mindfulness, meditation och betydelsen av yoga. Lammfällen och meditationen står på plats hemma – jag missar ingen morgon.

Jag är djupt tacksam för att jag fick åka på rehabveckan. Det har påverkat min framtid, givit mig ett lugn. Tack.

Anette Falk