Smoothie med smak av sommar

Hösten närmar sig med allt snabbare takt. Många hävdar nog att den redan är här. Förläng sommarkänslan in i det sista med några smakfulla knep. Vi har tagit råd från Anna Ottosson, legitimerad dietist, för att samla lite goda tips.

Anna Ottosson har en gedigen erfarenhet som leg. dietist. Via sitt företag Foodpower sprider hon kunskap om hälsosam mat, bland annat på CancerRehabFondens rehabveckor.

Återhämtning efter avslutad medicinsk cancerbehandling tar tid. Genom god kosthållning kan man underlätta processen samtidigt som man väcker smaklökarna till liv.

Listan på Annas nyttiga recept kan göras lång. En favorit är hennes röda power smoothie bestående av äpple, citron, ingefära och rödkål. Denna smoothie är lika god och nyttig som den går snabbt att göra.

Var och en av ingredienserna har sina egna stärkande kvaliteter och förhöjer både smak och färg.

När du har samlat alla ingredienser är det faktiskt bara att mixa dem i en juicemaskin. Resultatet är lika tilltalande för ögat som för munnen. Den intensivt röda färgen och den fräscha smaken för sinnena tillbaka till varma, ljuva sommardagar. Ett perfekt tillbehör till frukosten eller som ett uppiggande mellanmål under dagen.

Ingredienser för en power smoothie:

  • 1 dl strimlad rödkål
  • 1 äpple, urkärnat
  • 1 citron
  • 2,5 cm ingefära, skalad