Möt vår ambassadör Anette Norberg

Anette Norberg är flerfaldig OS-medaljör i curling och heltidsarbetande tvåbarnsmamma. För några år sedan fick hon diagnosen bröstcancer idag är hon en av CancerRehabFondens ambassadörer. 

Precis efter en avslutad enastående curlingkarriär vändes Anette Norbergs verklighet plötsligt uppochned. I hennes fullspäckade vardag, där heltidsjobb, curling, föreläsningar och föräldraskap redan trängdes, kom bröstcancern minst sagt som en chock.

Anette Norberg

– Jag fick panik över att inte ha kontroll över situationen, berättar Anette.

Idag är det två år sedan Anette Norberg, en morgon i juni, plötsligt kände en knöl i bröstet. Kort därefter fick hon besked om att hon drabbats av bröstcancer, en händelse som satte igång stora känslostormar samtidigt som hon hela tiden varit mycket noggrann med att fortsätta leva som vanligt.

– Jag har hela tiden velat bli bemött som innan för att kunna leva ett så normalt liv som möjligt, trots cancern, säger Anette.

Det tog ett bra tag innan Anette Norberg orkade tala offentligt om sin bröstcancer. Från början var det bara de närmsta vännerna och kollegerna som kände till hennes tillstånd.

Sedan en tid tillbaka berättar hon dock öppet om sin cancer, eftersom hon tror att hennes historia kan hjälpa andra som går igenom samma sak.

 – Jag känner att jag nu är tillräckligt stabil för att orka dela med mig av min berättelse och om den kan hjälpa andra människor blir jag väldigt glad.

Anette tror att hon har haft stor nytta av sin mentala inställning att fokusera på det hon kan påverka och sin beslutsamhet att bli frisk. Efter allt hon gått igenom tycker Anette att cancern har fått henne att stanna upp och uppskatta nuet på ett annat sätt än tidigare.

Anette Norberg vet hur viktigt det är med rehabilitering efter cancern och för att kunna komma tillbaka till livet och blev därför nyligen CancerRehabFondens nya ambassadör.

– Jag hoppas att jag, genom mitt ambassadörskap, ska kunna göra ännu mer nytta för människor som också drabbats av cancer! Men vi behöver bli fler som skänker pengar till förmån för cancerdrabbade medmänniskor. Gör som jag, stöd CancerRehabFonden idag!