Möt vår ambassadör Lotta Gray

Lotta Gray driver den populära bloggen ”Vimmelmamman” och efter att själv ha tagit sig igenom tjocktarmscancer valde hon att bli en av våra ambassadörer. 

Ur Lottas bloggLotta Gray  

"Jag blev helt nyligen ambassadör för CancerRehabFonden. En jädra bra grej.  Man blir sjuk, genomgår kanske operationer, cellgifter och själva berg&dalbanan att bli drabbad med allt vad det innebär. Sedan, kommer man ut på andra sidan,  oftast som en  förändrad person,  trasig och skör och eländig medan alla runt omkring säger, ”släpp det”, ”gå vidare”. Oftast är det nu det tuffa börjar. Att förhålla sig till det som hänt, att bearbeta, att våga börja leva igen.  Att komma tillbaka till det vanliga livet, jobbet, relationen, rutinerna. Det är inte alltid helt enkelt och något det sällan pratas om. Man ska liksom bara vara glad att man överlevde, vara tacksam och hålla käften.

CancerRehabfonden är en ideell organisation som jobbar för att alla som drabbats av cancer ska få rehabilitering. Sjukvården saknar nästan helt eftervård trots att det likställs med att vara i en krigszon.  Man kan ansöka om att komma till någon av CancerRehabFondens rehabiliteringsveckor på bland annat Lydiagården,  Bräcke Rehab eller Mösseberg. Det finns återhämtningsresor för barn med cancer, rehabilitering för färdigbehandlad, kronisk cancer, samt speciella bröstcancerveckor. Här får man samtalsterapi av legitimerad personal, social samvaro, avslappning och fysisk aktivitet. Alla kan söka och de fått oerhört bra respons på de som varit iväg. Inte en spänn kostar det dessutom."

- Lotta Gray