Ansökan

Det är enkelt att ansöka om rehabilitering via CancerRehabFonden. Vi kräver inget läkarintyg, inkomstprövning eller krångliga blanketter.

CancerRehabFonden är en insamlingsorganisation vilket innebär att vi är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag för att kunna finansiera våra rehabveckor. Ju mer pengar vi samlar in desto fler cancerdrabbade kan vi hjälpa. På grund av att våra ekonomiska resurser är begränsade har vi ibland kö till våra rehabveckor. Vi rekommenderar ändå att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, då vi har väntelistor på de fullsatta veckorna och ibland får avhopp. Välkommen in med din ansökan – vi hjälper dig till en rehabvistelse så snabbt vi kan!

Här kan du läsa vanliga frågor och svar om vår rehabilitering och ansökningsprocessen

Hjälp till vuxna

Som vuxen kan du få stöd från oss i form av en vistelse på ett rehabiliteringsprogram. Om du blir beviljad en vistelse innefattar det hela deltagaravgiften för programmet, inklusive kost och logi under tiden. Eventuella resekostnader till platsen står du för själv. Läs noga igenom programinnehållet för att veta exakt vad som ingår i det program du är intresserad av. För specifik information om programinnehåll, kontakta respektive rehabaktör.

Vill du hellre fylla i din ansökan för hand hittar du ansökningsblanketten för utskrift här.

Hjälp till barn och ungdomar under 18 år

För barn och ungdomar under 18 år kan vi bevilja stöd för:

  • Återhämtningsresa med familjen
  • Hjälpmedel, exempelvis dator för skolarbete i hemmet eller på sjukhus
  • Vi beviljar stöd för terminsavgifter för fysisk aktivitet 

Eventuella övriga behov av hjälp till unga kan beviljas efter särskild granskning. Delvis gäller speciella riktlinjer när vi bedömer en rehabansökan för barn och ungdomar under 18 år.