”Fem månader efter att jag började jobba kollapsade min kropp!”

Yvonne drabbades av bröstcancer 2014. Nyligen deltog hon på en av våra rehabveckor på Lydiagården. Här berättar hon om hur mycket rehabilitering betytt.

strand_kvinna 

”Hej! Jag heter Yvonne, och här är min berättelse. 2014 fick jag min diagnos. Bröstcancer i högra bröstet! Det var som en chock naturligtvis!

Jag är skåning men bor i Värmland. Det blev en tråkig midsommar det året. Direkt efter den helgen opererades jag och tog bort hela bröstet. Jag försökte ställa in mig mentalt innan, att när jag vaknar så är min högra sida "platt".

Min bröstcancer var hormonell. Och det diskuterades väldigt vilken efterbehandling det skulle vara. Knutan i bröstet var inte så stor, men hann "yngla av sig" innan operationen. Och därför blev det cellgiftsbehandling. Dock ingen strålning. Fy för vad jag mådde dåligt! Håret ramlade av och svullen i hela kroppen efter cortisonet, plus en hel massa andra biverkningar. Det var ingen rolig syn man mötte i spegeln. Enbröstad, skallig och rund som ett klot!

Underbar personal och en oförglömlig vecka! Sällan har jag väl skrattat så mycket!

Jag hade ett mål! Och det var att bli klar med behandlingen och sen jobba! Så efter jul det året, försökte jag samla ihop mig. Och när det började bli vår och sommar så började jag jobba.

Jag blev utav sjukhuskuratorn erbjuden att åka på cancerrehabilitering. Och jag sökte. Men det skulle bli på ett ställe jag inte kände mig bekväm med, och jag ville fortsätta jobba. Nu hade jag ju kommit igång! Men kroppen ville något annat. Så fem månader efter att jag började jobba, kollapsade min kropp! Bensinen tog slut där och då! Och där befinner jag mig fortfarande. Två och ett halvt år senare.

Rehabveckan

Så när jag återigen blev erbjuden cancerrehabilitering och dessutom fick komma till Lydiagården tackade jag direkt ja! Inte en minut ångrar jag det! Fjorton nya vänner fick jag! Helt underbara kvinnor i samma sits som jag. Fina Lydiagården som ligger inbäddat i vacker natur.

Från första stund blev vi varmt omhändertagna av snälla kuratorn Pia. Och alla som fanns där för övrigt med. Fantastisk personal. Eva Fernebro med sina professionella föreläsningar! Och även bl.a. Anna som höll i en av smågrupperna jag fanns i!

Lärde mig jättemycket, speciellt om mig själv! Framförallt lyssnade man på oss. Vi fick prata till punkt. Och ingen tyckte att något var konstigt. Tårar och skratt blandades..... Underbart! Maten var jättegod. Och underhållningen vi fick var ren glädje!

Nu ser jag mig inte som ensam längre. Och att mina tankar runt sjukdomen varit delade med andra, är ju helt klart!

Fjorton helt nya vänner som jag aldrig kommer att glömma! Underbar personal och en oförglömlig vecka! Sällan har jag väl skrattat så mycket! Tack CancerRehabFonden och alla på Lydiagården!”

Hälsningar Yvonne Westberg


Comments powered by Disqus