”Tack till er som skänker pengar till CancerRehabFonden”

Nina deltog på en av våra rehabveckor på Foodpower. Här berättar hon om hur mötet med de andra deltagarna stärkte henne och att de tillsammans kunde dela tårar och skratt.

Nina Schmidt 

”Så tacksam över att CancerRehabFonden gav mig en unik möjlighet till en vecka bara för mig. Första dagen ville jag bara instinktivt åka hem och jobba, för det var jobbigt att bara vara där med sig själv och det som varit och är jobbigt efter cancer. Tänkte surt att vad mer än cancer har jag med dessa människor att göra.... 

Men att  ta sig tiden till att "tvingas" möta det man gått igenom, genom att lyssna på andra modiga och unika kvinnors berättelser, gjorde att jag insåg att jag också varit "jäkligt" modig och att det till och med varit lite synd om mig. Att vara modig handlar om att våga visa sårbarhet och även om jag sagt och tänkt det förut blev det på något sätt ännu mer på riktigt nu, mellan alla de tårar och skratt vi delade.

Att jag sedan blivit inspirerad till att lägga om kosten till mer grönt och göra slut med min kärleksaffär med socker var en bonus!! Är så tacksam för dessa fantastiska starka kvinnor jag mött med livskraft som få, trots sin sjukdom, och även dietisten Anna och yogaläraren Sanna som kommer att fortsätta att inspirera mig i vardagen. (Vi fick efter veckan fantastisk användbar dokumentation med yogaövningar och Foodpower kit för att stötta oss i att använda våra nyvunna insikter och förmågor hemma i vardagen.)

Ni som varit drabbade tveka inte att söka, ni som känner någon, berätta om möjligheten att söka! Är man inte intresserad av mat och yoga finns det andra möjligheter. Tack också till er som skänker pengar till CancerRehabFonden, det gör skillnad för oss och våra familjer.”

Mvh Nina Schmidt


Comments powered by Disqus