”Jag återfick känslan, orken och glädjen av att vara mitt uppe i livet”

Småbarnsmamman Veronica drabbades förra året av blodcancer. Genom CancerRehabFonden fick hon möjlighet att delta i en rehabvecka på Foodpower.

Veronica G kopiera 

Mitt namn är Veronica, jag är 36 år gammal. I oktober 2017 fick jag en blodcancerdiagnos. Hela min värld föll samman. Jag var ju frisk, trodde jag, och var mitt uppe i livet.

Första tanken var att jag inte kunde lämna mina älskade små barn efter mig, jag var allt annat än klar. När den första chocken lagt sig, bestämde jag mig för att den där ovälkomna gästen i min kropp inte skulle få ta någon plats i mitt liv, eller i min familjs. 

Jag blev en riktig cancerkrigare. Mitt främsta mål var att besegra cancern och att mina barn skulle fortsätta att få känna glädje och trygghet i sin tillvaro. Det var allt annat än lätt. Jag fick använda mig av påhittade superkrafter. Kampen blev tuff, intensiv och lång. Cellgifter, strålning, otaliga blodprover, röntgen - innan, under och efter. Aldrig ifred. Ständigt uttömd på energi.

Kroppen blev mer och mer påverkad, superkrafterna svagare och svagare. Vissa dagar orkade jag bara inte, jag ville bara lägga mig ner och vägra vara med i allt som pågick runtomkring mig. Men jag hade inget val. Det var bara att köra på med mål i sikte att utrota den där cancern. Känslorna fick stå tillbaka. Jag stoppade undan dom djupt, djupt inombords. 

Några veckor efter min sista strålning, när våren precis slagit till, fick jag den stora äran att delta i en rehabvecka på Foodpower på Österlen, tack vare CancerRehabFonden.

Med varsamma händer blev jag bortskämd, omhändertagen och uppmärksammad.

Jag kände på mig att Österlen, yoga, stärkande mat och samtal med kvinnor som upplevt samma öde som jag skulle vara precis vad jag behövde. Det blev mycket mer än så. Jag kom dit urlakad på energi, ont överallt i hela kroppen, ledsen och full av jobbiga känslor inuti som jag vare sig orkat eller vågat ta itu med.

Talldungen och dess sagolika omgivningar, Anna Ottosson och den fantastiska maten och smoothies, den avkopplande yogan, de stärkande samtalen och de underbara, starka, härliga kvinnorna jag delade veckan med, kommer för alltid att vara ett värmande och betydelsefullt minne för mig; det var där jag återfick känslan, orken och glädjen av att vara mitt uppe i livet, på nytt. 

Med varsamma händer blev jag bortskämd, omhändertagen och uppmärksammad. Jag tog itu med, samt släppte fritt, många av de jobbiga känslorna jag bar på inombords. Detta i kombination med näringsrik kost, mjukgörande yoga och tid för återhämtning har fyllt på depåerna av de där superkrafterna. 

Tack vare CancerRehabFonden och Foodpower känner jag mig stärkt och redo att återgå till det där livet som tillfälligt fått stå på paus. Det kommer jag att vara evigt tacksam för.

Med vänlig hälsning,
Veronica Gröndahl


Comments powered by Disqus