”Jag känner mig både kroppsligt och själsligt stärkt”

Siw-Inger deltog på en av våra rehabveckor med tema gynekologisk cancer. Här berättar hon om hur veckan stärkte henne och att hon nu vågar sikta framåt igen.

siw_inger 

”30 maj 2017 tvärbromsade livet då jag fick min diagnos äggstockscancer. En sommar och höst med tuffa behandlingar följde, både operation och cellgifter. All energi gick åt till att bara klara dag för dag. Jag hade stort stöd av familj, vänner och kollegor och på något sätt gick tiden ändå väldigt fort.

Behandlingen avslutades i slutet av november och det var först då som jag kunde börja fundera på vad som skulle hända härnäst men också reflektera över vad jag egentligen varit med om. Kroppsligt var jag väldigt svag och trots att jag mentalt mådde bra fanns rädslan att de existentiella frågorna skulle ”hinna ikapp” nu när den fysiska behandlingen var avslutad.

I samma veva fick jag höra talas om CancerRehabFondens rehabiliteringsprogram och skyndade mig att ansöka så fort vårens program publicerades.

Vi befann oss i olika skeden av tillfrisknande men genom att dela erfarenheter med varandra hjälptes vi åt att bearbeta vad vi genomlevt.

Jag hade glädjen att få delta i en rehabvecka på Rehabcenter Sfären i Solna. Vi var sju kvinnor från olika delar av landet och i olika åldrar som hade genomgått behandling för någon form av gynekologisk cancer. Vi befann oss i olika skeden av tillfrisknande men genom att dela erfarenheter med varandra hjälptes vi åt att bearbeta vad vi genomlevt. Vi hade gott om tid att vid måltider och under promenader reflektera och prata tillsammans med varandra men också i samtal med den professionella personalen under schemalagda pass. Vi skrattade gemensamt åt våra galna fatigue historier men kunde också gråta tillsammans när vi berättade om olika jobbiga erfarenheter och tankar.

Programmet var en väl avvägd blandning av samtal, reflektion, mindfulness, yoga, massage, gymträning, promenader och vattengympa. Vi fick verktyg att hantera de svåra tankarna, att röra oss på ett lustfullt sätt och att kunna se framåt med tillförsikt.

stuga 

Maten var väldigt god och personalen fantastiskt trevliga och professionella. Omgivningen är  väldigt fin; trots att man befinner sig mitt ibland höghus, motorvägar och tågräls finns det samtidigt kolonistugor och vackra promenadvägar vid vattnet längs med Brunnsviken,  Ålkistan och Bockholmen.

Det är en ynnest att få delta och på detta sätt få stöd komma vidare efter sjukdomen. Jag känner mig både kroppsligt och själsligt stärkt och kan våga att sikta framåt igen. Jag är oerhört tacksam till CancerRehabFonden att jag fick denna möjlighet och önskar att många andra också ska få ta del av detta!”

/Hälsningar Siw-Inger Halling


Comments powered by Disqus