”Jag hade fastnat i att vara Carina med cancer”

Carina deltog på en av CancerRehabFondens veckor på Lydiagården. En vecka där hon fick möjlighet att träffa andra cancerdrabbade och bearbeta sina känslor.

carina wetterhus_korrMitt namn är Carina Wetterhus och jag var sjuk i bröstcancer, Her2+ icke-hormonkänslig, med spridning till lymfor under 2015. Jag fick börja med cytostatika för att krympa mina tumörer (två i höger bröst) då den största var ca 5 cm.

När min ytliga tumör växt till ca 7 cm så trodde jag att jag skulle dö, men min onkolog Antonis bytte läkemedel och fick dem att krympa, sedan operation (masektomi) och 25 gånger strålning. Min vård var väldigt bra men när allt är över och du bara har de årliga kontrollerna kvar kommer insikten om vad du varit med om. Nu ska du klara dig själv och handskas med rädslan för återfall. Fatiguen tär på dig och du vet inte hur du ska komma vidare som den förändrade kvinna du nu är…

Min vård var väldigt bra men när allt är över och du bara har de årliga kontrollerna kvar kommer insikten om vad du varit med om. 

Jag jobbade 100 %, var helt slut och när jag blev sjukskriven för min rekonstruktion var jag så glad att jag äntligen skulle få lite vila. Jag fick i samband med det chansen att komma till Lydiagården i september 2017, och det var något som verkligen behövdes för mig. Jag hade fastnat i att vara Carina med cancer och mådde skit helt enkelt.

På rehabveckan har jag fått lära mig att lyssna på mig själv, fått höra andras berättelser och insett att jag inte är ensam om att tycka jag borde vara tacksam, frisk och helt tillbaka till mig själv...det funkar inte så.

Vacker natur, bra mat, fysisk aktivitet, kontakt med läkare, kurator, sjukgymnast mm. Jag fick komma till Lydiagården och de underbara människorna som jobbar där fick mig att känna mig tacksam för första gången på väldigt länge. Jag tackar CancerRehabFonden för den möjligheten!

/Carina Wetterhus


Comments powered by Disqus