"Ord räcker inte till för att beskriva hur givande veckan varit"

I september 2014 fick Nina diagnosen bröstcancer, hon var då gravid i vecka 20. I januari 2016 var hon färdigbehandlad, men bara nio dagar senare fick hon ny cancerdiagnos i sitt andra bröst. Här berättar Nina om sin rehabvecka på Frötuna Gård & Retreat och vad den betydde för henne.

Bild på Nina 

”Jag har så mycket att skriva att det nästan känns överväldigande och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Ord räcker inte till för att beskriva hur givande den här veckan varit för mig. 

Vi var 14 kvinnor, som fått cancerdiagnos under, eller strax efter graviditeten. Ångesten låg tung i rummet i vissa stunder, vi bär på så mycket trauma, press och stress att det ibland till och med för mig blev så oerhört ångestladdat att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Men det var samtidigt så sjukt härligt! Vi har alla ärrade kroppar och själar och bär på ett systerskap som är svårt att beskriva. Det är så befriande att prata med de som VERKLIGEN förstår vad man bär på, ärren som aldrig kommer läka. Jag tror det är därför vi väldigt ofta relaterar till varandra som ”bröstsystrar”. Vid poolen är det inte konstigt eller obehagligt att ha ärr, eller kortisonsvullen kropp, det är helt plötsligt normen och ingen bryr sig! Vi har visat ärr och nya bröst för varandra helt otvunget, pratat om saker som är så väldigt privata, men som har varit så skönt att lufta.

Jag har lärt mig att meditera och älskar det, jag har njutit av mediyoga, jag har fått vila min trots allt sargade själ. ”


Läs mer på Ninas blogg


Comments powered by Disqus