Frötuna-Gård-och-Retreat3

Frötuna Gård och Retreat

Frötuna Gård & Retreat ligger vackert beläget utanför Uppsala och bedriver kvalitetssäkrad cancerrehabilit- ering i samarbete med CancerRehabFonden. 

På Frötuna Gård & Retreat finns möjlighet att fokusera på nuet i en vacker naturmiljö med utrymme för eftertanke och reflektion. Alla cancerdrabbade är välkomna att ansöka och under vissa veckor arrangeras även temaveckor. Se planerade kursdatum här. 

Frötuna är beläget på en gård med grusvägar och byggnaderna har trappor (ej hiss).

            Kost

CancerRehabFonden_Ikon_Mat_20160526

Kosten har en stor betydelse för den som genomgått en cancerbehandling och därför innehåller våra rehabprogram information och råd om kost. På Frötuna Gård & Retreat serveras näringsrik, genomtänkt och kärleksfullt tillagad i huvudsak vegetarisk kost med hänsyn för miljö och säsong. Tillsammans får deltagarna även chansen att laga och lära sig mer kring kostens betydelse. 

 

CancerRehabFonden_Ikon_Yoga_20160526

Yoga 

Våra rehabiliteringsprogram på Frötuna Gård & Retreat präglas av lugn och yogan är ett naturligt inslag under veckorna. Exempelvis medicinsk yoga (en lugn och mjuk yoga), mindfulness, avslappningsövningar och andningsövningar. Målet är att skapa balans mellan kropp, själ och sinne.

CancerRehabFonden_Ikon_Samtal_20160526Samtal

Samtalen leds av Janet Hedendahl Carlsson som är legitimerad psykoterapeut. Att få samtala med människor i samma livssituation är för många deltagare en mycket uppskattad del av våra rehabprogam. 

 Planerade kursdatum 2017

VeckaDatumTema
423 - 27 januari Alla cancerformer - FULLT
13 27 - 31 mars Bröstcancer -FULLT
2229 maj - 2 juni Alla cancerformer - FULLT
4430 oktober - 3 november Alla cancerformer - FULLT
47 20 - 24 novemberAlla cancerformer - FULLT
48 27 november - 1 december Alla cancerformer - FULLT
5011-15 decemberAlla cancerformer - FULLT

Anmäl dig

Hitta ansökan här
Skicka ansökan till CancerRehabFonden. 

Mer information

För mer information, mejla eller ring programansvarig, leg. psykoterapeut och sjuksköterska, Janet Hedendahl Carlsson, telefon 0735-077 754, janet.hedendahl@gmail.com hemsida: www.kbt-janethedendahl.se

Läs mer om Frötuna Gård & Retreat på Frötuna Gård & Retreats hemsida