Lydiagården 

Lydiagården

Lydiagården erbjuder vackra miljöer som inbjuder till kreativitet och eftertanke. Rehabcentret bedriver kvalitetssäkrad cancerrehabilitering i samarbete med CancerRehabFonden. 

På Lydiagården får du som deltagare tillgång till en mängd olika föreläsningar, samtal och aktiviteter. Föreläsningar hålls av onkologläkare, sjukgymnast, sjuksköterskor samt sexolog kring fakta och föreställningar om cancer, fatigue (trötthet), samlevnad.

Det finns ett kreativitetsrum med möjlighet till skapande och kulturell verksamhet. Musikunderhållning erbjuds en gång i veckan. Den som har fått behandling mot cancer i botande syfte är välkommen att ansöka om vistelse. Rehabiliteringsprogrammet pågår under 5 dygn. I vår kalender hittar du inbokade veckor för 2017. 

CancerRehabFonden_Ikon_Mat_20160526

Motion

Sjukgymnasten håller ett enklare program i varmvattenbassäng och vi erbjuder även tid för enskild konsultation med sjukgymnast.

 

CancerRehabFonden_Ikon_Yoga_20160526

 Yoga 

Sjukgymnasten undervisar i Qigong, basal kroppskännedom och yoga.

CancerRehabFonden_Ikon_Samtal_20160526 Samtal

Samtalen genomförs både enskilt och i grupp och leds av onkologläkare, kurator alternativt leg sjuksköterskor. Att få samtala med människor i samma livssituation är för många deltagare en mycket uppskattad del av våra rehabprogram. 

Planerade kursdatum

Under 2017 erbjuds följande veckor där CancerRehabFondens medlemmar kan ansöka om finansiering för att delta. Olika veckor fokuserar på olika cancerformer.

VeckaDatumTema
14 2-7 april Alla cancerformer -FULLT

Anmäl dig

Hitta ansökan här
Skicka ansökan till CancerRehabFonden.

Mer information

Läs mer på Lydiagårdens hemsida