Till dig som söker rehab

Till dig som söker rehab

Ansökan till vårens rehabveckor 2020 är nu stängd.
Om du inte fick plats är du välkommen att söka igen när nästa ansökningsperiod öppnar.

På grund av spridningen av coronaviruset måste vi skjuta fram vår ansökningsperiod, vilket innebär att vi inte kan öppna ansökan i maj. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd om att begränsa resor och undvika sammanhang där flera personer träffas, vilket påverkar våra rehabveckor. Så fort vi har mer information om när ansökan kan öppnas kommer vi meddela detta.

Om du vill få information om vilket datum nästa ansökningsperiod börjar kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Anmälningsformuläret för vårt nyhetsbrev hittar du längst ned på startsidan för Rehab.

Rehabveckor hösten 2020:

Schemat kan komma att påverkas av spridningen av coronaviruset.

VeckaPlatsTema
39MedleforsSkellefteåBröstcancer
42FrötunaGåvsta, Uppsala
44FrötunaGåvsta, Uppsala
45FoodpowerBrösarp, Skåne
47Foodpower Brösarp, Skåne
48Rehabcenter MössebergFalköpingBröstcancer
48Rehabcenter Mösseberg FalköpingMän med cancer
49 Rehabcenter Mösseberg FalköpingSpridd och/eller kronisk cancer
49FoodpowerBrösarp, Skåne

Förutsättningar för att kunna delta på en rehabvecka

Våra rehabveckor passar dig som har avslutat strålning och/eller cytostatikabehandling. Om du väntar på eller har en större operation inplanerad så rekommenderar vi att du söker till en rehabvecka vid nästa ansökningstillfälle.

Har du kronisk och/eller spridd cancer ska du söka till en temavecka som är anpassad för kronisk cancer.

På våra rehabveckor måste du själv kunna:
 • sköta din hygien (t.ex. klä på dig och duscha själv)
 • sköta din medicinering
 • förflytta dig

Vi har avtal med fem samarbetsparter som arrangerar våra rehabveckor.
Rullstol och rullator är möjligt att använda hos några av våra samarbetsparter, men inte alla. På sidan ”Här finns vår rehab” kan du läsa mer om hur tillgängligheten ser ut på respektive plats.

CancerRehabFondens rehabprogram utgör inte medicinsk rådgivning eller praktik. Medicinska specialisters råd eller behandling gäller alltid i första hand. Du ansvarar själv för att kontakta läkare om du är osäker på när du kan eller bör genomföra programmet med din sjukdomsbild. CancerRehabFonden ansvarar inte för eventuella medicinska problem eller skador till följd av medverkande i rehabprogrammet utan du ansvarar själv för din medverkan.

Bra att veta

 • CancerRehabFonden finansierar hela din rehabiliteringsvistelse (kost, logi och programinnehåll). Det du behöver betala själv är din resa till och från den plats där rehabveckan hålls.
 • Tänk på att våra rehabveckor hålls på olika orter i Sverige, från norr till söder. Innan du ansöker till en rehabvecka är det bra att du först undersöker resvägarna dit, så du vet hur lång resan är och att du orkar med den.
 • Vanligtvis pågår ett rehabiliteringsprogram måndag till fredag.
 • Om du har behov av specialkost (på grund av allergi eller medicinska skäl) behöver du kontakta våra samarbetsparter för att se om de kan tillgodose detta.
 • Rehabprogrammet hålls på svenska.
 • Mer detaljerad information ges av våra samarbetsparter till de anmälda deltagarna.  
 • Här kan du läsa igenom våra kriterier för stöd till vuxna.

Så här ansöker du

 • Vi öppnar vår ansökan två gånger om året – en gång på våren och en gång på hösten.
 • När ansökan är öppen finns då en röd knapp längst ner på denna sida som tar dig vidare till vår digitala ansökan.
 • I ansökningsformuläret får du information om vilka uppgifter du ska fylla i. Inget läkarintyg krävs, men det är viktigt att du tydligt beskriver din nuvarande hälsa.
 • Ansökningsformuläret fungerar bäst i webbläsaren Google Chrome. Får du problem med din ansökan, prova med att byta till webbläsaren Google Chrome.
 • Var noga med att skriva in din e-postadress korrekt, då all vår kommunikation sker via mejl.
 • När ansökningsperioden är slut behandlar vi alla ansökningar och inom ca 1 månad får du besked om du beviljats plats eller inte.
  Svaret får du till den e-postadress som du angett i din ansökan.

Hittade du inte den information du sökte? Här hittar du svar på vanliga frågor vi får om våra rehabveckor och ansökningsprocess.

Behovet av rehabilitering är fortfarande större än vad vi kan tillgodose, pga begränsade ekonomiska resurser. Därför kommer alla som söker tyvärr inte få en plats. Om du är en av dem som inte får en plats denna gång, är du välkommen att söka på nytt nästa termin. Vi sparar alltså inte din ansökan till nästa ansökningsperiod.