”Det är viktigt för Apotea att bidra till en bättre värld.”

”Det är viktigt för Apotea att bidra till en bättre värld.”

Apotea har sedan starten valt att stödja hjälporganisationer. Sofia Modig, hållbarhetsschef, berättar om varför de tillsammans med sina kunder väljer att bidra till livsviktig cancerrehabilitering.

Kan du berätta mer om hur ni ser på ert engagemang och varför ni som företag vill ta ett socialt ansvar?

– Vi tycker det är viktigt att alla bidrar till en bättre värld – både privatpersoner och företag, men ju större man är desto större ansvar har man att hjälpa och påverka där man kan.

Berätta om era tankar om stödet till cancerdrabbade och till CancerRehabFondens arbete.

– Alla känner vi någon som har drabbats av cancer; en familjemedlem, vän eller kollega. Vägen tillbaka är för de flesta väldigt jobbig och vi tycker att CancerRehabFondens fantastiska arbete med att ge rehab och stöd för de drabbade är en viktig del i processen.

Ni har också valt att engagera era kunder genom att de kan köpa produkter där en del går till insamlingsorganisationer och genom möjligheten att avrunda-upp. Hur ser responsen ut från kunderna?

– Kunderna är mycket nöjda att de genom endast ett klick kan bidra till olika välgörande ändamål. Många vill bidra, men det får inte vara krångligt. Vår avrunda-upp-knapp i kassan får därför fina lovord eftersom den gör det enkelt att göra gott.

Du har ett starkt eget engagemang i de här frågorna, tidigare som marknadschef på Apotea och nu som hållbarhetschef. Kan du berätta mer om det?

– Vi har sedan starten haft ett stort engagemang i hela vår organisation, inte minst i ledningen, för dessa frågor. Det gör mitt jobb som hållbarhetschef enklare.

Vill ditt företag också hjälpa cancerdrabbade?

Som företagsvän till CancerRehabFonden är ni en viktig kraft för att fler människor som överlevt cancer ska få professionell rehabilitering, hjälp och stöd så att de kan återvända till ett fungerande liv igen.