En sommarhälsning från vår generalsekreterare

En sommarhälsning från vår generalsekreterare

Äntligen är det sommar och i många delar av landet har vi kunnat njuta av sol och bad. Tänk att vi redan närmar oss juli – tiden går verkligen snabbt!

Min första tid som generalsekreterare har varit fyllt av många starka möten med deltagare på våra rehabveckor, men har också präglats av covid-19 pandemin. Det var ett tufft beslut att behöva ställa in rehabveckor under våren.

Nu hoppas vi på en bättre höst och öppnar upp vår ansökan den 12 augusti. Vi har även utvecklat ett digitalt stöd i form av individuella videosamtal med psykolog. Dessutom kommer vi att erbjuda platser till digitala rehabveckor, utöver våra ordinarie rehabveckor. Du kan läsa mer om höstens inplanerade rehabveckor här.

Vi har, precis som många andra ideella aktörer, drabbats hårt ekonomiskt. Stort tack till alla våra givare som stödjer oss trots oroliga tider! Alla har dock inte haft möjlighet att fortsätta som de hade önskat. Det behövs fler som stödjer vårt arbete, för vi vet att i sviterna efter pandemin kommer trycket på cancerrehabilitering att vara större än någonsin och vi vill kunna möta det uppdämda behovet.

Önskar er alla en avkopplande sommarledighet!

Pia Watkinson

”Fortsätt att bidra så fler får denna möjlighet!”

Johanna deltog under hösten på en rehabvecka på Foodpower. Här berättar hon om hur rehabveckan gav henne återhämtning, sinnesnärvaro och… …

“Då vände livet för mig – det var helt underbart!”

Olle var en av sju deltagare på den senaste rehabveckan för män. Här berättar han om hur programmet lyfte honom… …

”Jag borde ha varit lycklig över att vara färdig, men tårarna rann”

Tiden efter avslutad cancerbehandling fylldes Maria Stadling Weinö av oro. Läs hennes historia om hur rehabveckan stärkte henne både fysiskt… …