Vill göra nytta där det gör skillnad

Givare | 2023-10-04

Vill göra nytta där det gör skillnad

”Teamet på CancerRehabFonden gör ett fantastiskt jobb och medarbetarna på Mösseberg ska ha en stor eloge för den skillnad de gör varje dag för människorna som kommer dit”, säger Patrik Levin, vd för Gekås Ullared AB.

De senaste fyra åren har Gekås stöttat CancerRehabFonden med totalt över 1,7 miljoner kronor. Patrik Levin berättar att de gärna stödjer en mindre organisation, som inte får lika många bidrag som de stora, och där deras stöd har större betydelse.

– Vi vill vara med och göra nytta där det gör riktig skillnad. Många tror att det arbete som CancerRehabFonden gör är omhändertaget av vår välfärd och att de inte behövs. Men när man själv, eller någon i ens närhet, drabbas förstår man att det finns glipor i välfärden. Det är fantastiskt att fler överlever cancer, men det innebär också att fler behöver rehabilitering. Det känns bra att vi som företag kan vara med och se till att människor får det, säger han.

Besöket på rehabveckan gav starka intryck

Patrik Levin har själv besökt en rehabvecka på Mösseberg och träffat deltagarna där.

– Det var en stor dag för mig. När jag åkte hem var jag fylld av respekt för det jobb som görs. Jag fick träffa människor som gått igenom mycket, som känt sig ensamma och som var tacksamma för det stöd de nu fick. De berättade öppet om sin livssituation och delade sina berättelser på ett fantastiskt sätt. Jag var verkligen berörd och också upprörd över att samhällets skyddsnät inte alltid tar hand om resan som börjar efter att behandlingarna är över, berättar han.

Viktigt att involvera medarbetarna

Han säger att det är viktigt att medarbetarna på Gekås också känner sig involverade. Efter resan skrev han ett brev på intranätet och berättade om besöket.

– Vi är oerhört glada över att stödja CancerRehabFonden och när jag körde hem slogs jag av känslan att vårt bidrag gör genuin och riktig nytta. Jag vill att våra medarbetare ska känna stolthet över att de är med och bidrar till det, avslutar han.