Aktiegåva

Du som privatperson eller ägare av fåmansbolag kan skänka din aktieutdelning skattefritt till ideella organisationer. Det gör att värdet av din gåva ökar.

CancerRehabFonden är ett bra val för dig som vill att din gåva ska gå till något konkret som gör direkt nytta för cancerdrabbade medmänniskor.

Exempel:
Skänker du 20 000 kr finansierar du 1 rehabplats, vilket möjliggör att en cancerdrabbad person får delta i ett veckolångt rehabiliteringsprogram som leds av legitimerad personal.

Våra program innehåller gruppsamtal med psykolog eller terapeut, fysisk träning, kostråd och metoder för att hantera ångest och stress.

Så ger du en aktiegåva

Du kan skänka din aktiegåva på flera sätt, beroende på hur ditt aktieägande ser ut.

Om du tar ut tusen kronor i aktieutdelning får du sjuhundra kronor kvar efter skatt. När du istället skänker utdelningen till välgörande ändamål doneras dina tusen kronor i sin helhet. Kapitalskatten läggs på först när utdelningen når din hand. Därför är det viktigt att du registrerar din aktiegåva innan du tar ut din utdelning.

  • Privat sparande. Om dina aktier finns hos en bank eller kapitalförvaltare lägger du in CancerRehabFonden som mottagare, så kallad rättighetshavare, till din utdelning. Kontakta banken eller förvaltaren för att få hjälp med att fylla i blanketten ”Anmälan om rättighetshavare för VP-konto”. Lägg in ändringen minst en vecka innan företaget som du har aktier i har sin bolagsstämma.
    Anmälan - rättighetshavare
  • Private banking. Du som är private banking-kund hos en nätmäklare kan enkelt skänka din utdelning till CancerRehabFonden genom att följa instruktionerna hos din nätmäklare.
  • Fåmansbolag. Har du ett fåmansbolag och vill ge en aktiegåva till CancerRehabFonden kontaktar du din bank för att få hjälp. Dokumentera gåvan till din revision.

Insättningsuppgifter

  • Organisationsnummer: 802008–3534
  • Bankgironummer: 900–2064

Banksekretessen gör att vi inte får veta vem som har givit oss sin aktieutdelning. Om du inte vill att din gåva ska registreras anonymt ber vi dig att kontakta oss på info@cancerrehabfonden.se
Uppge VP-kontonummer, antal aktier och vilket bolag utdelningen kommer ifrån.