Stöd cancerdrabbade med din aktieutdelning

Stöd cancerdrabbade med din aktieutdelning

Visste du att alla privatpersoner och ägare av fåmansbolag kan skänka sin utdelning till ideella organisationer, skattefritt? När du ger din utdelning som en gåva till CancerRehabFonden hjälper du cancerdrabbade att få den rehabilitering de behöver för att komma tillbaka till sin vardag.

Så ger du en aktiegåva

Du kan skänka din aktiegåva på flera sätt, beroende på hur ditt aktieägande ser ut.

Om du tar ut tusen kronor i aktieutdelning får du sjuhundra kronor kvar efter skatt. När du istället skänker utdelningen till välgörande ändamål doneras dina tusen kronor i sin helhet. Kapitalskatten läggs på först när utdelningen når din hand. Därför är det viktigt att du registrerar din aktiegåva innan du tar ut din utdelning. Läs mer.

  • Privat sparande. Om dina aktier finns hos en bank eller kapitalförvaltare lägger du in CancerRehabFonden som mottagare, så kallad rättighetshavare, till din utdelning. Kontakta banken eller förvaltaren för att få hjälp med att fylla i blanketten “Anmälan om rättighetshavare för VP-konto”. Lägg in ändringen minst en vecka innan företaget som du har aktier i har sin bolagsstämma.
  • Private banking. Du som är private banking-kund hos en nätmäklare kan enkelt skänka din utdelning till CancerRehabFonden genom att följa instruktionerna hos din nätmäklare.
  • Fåmansbolag. Har du ett fåmansbolag och vill ge en aktiegåva till CancerRehabFonden kontaktar du banken för att få hjälp. Dokumentera gåvan till din revision. Läs mer.

Insättningsuppgifter:

  • Organisationsnummer: 802008–3534
  • Bankgironummer: 900–2064

Banksekretessen gör att vi inte får veta vem som har givit oss sin aktieutdelning. Om du inte vill att din gåva ska registreras anonymt ber vi dig att kontakta oss på info@cancerrehabfonden.se. Uppge VP-kontonummer, antal aktier och vilket bolag utdelningen kommer ifrån.

Har du frågor eller vill ha hjälp vidare? Kontakta gärna vår ekonomichef Mari direkt.

Ekonomi- och adminchef
08-522 001 12, 076-100 21 29