Gekås VD berättar om stödet till CancerRehabFonden

Givare | 2020-10-12

Gekås VD berättar om företagets stöd till CancerRehabFonden

Boris Lennerhov, VD för Gekås Ullared, har själv haft cancer och vet hur viktigt det är med cancerrehabilitering. Genom ett generöst samarbete tar Gekås Ullared ställning för att hjälpa fler cancerdrabbade tillbaka till livet.

År 2014 besökte Boris Lennerhov en läkare med anledning av dåliga blodvärden och viktnedgång. Proverna visade att han hade cancertumörer i lymfkörtlarna och mjälten. Behandlingen gick bra och Boris Lennerhov är numera friskförklarad.

– Jag vet av egen erfarenhet hur viktigt det är med återhämtning efter cancer. Jag har gjort stora förändringar i livet efter cancern och jag förstår att många drabbade behöver CancerRehabFondens hjälp. Därför känns det viktigt att vi på Gekås kan bidra till att fler cancerdrabbade får tillgång till rehabilitering, säger Boris Lennerhov.

I maj 2019 lanserade Gekås sin nya påse, som till hälften är tillverkad av återvunnen plast. Överskottet av alla påsar som säljs går oavkortat till CancerRehabFonden och stiftelsen Håll Sverige Rent. Hittills har Gekås bidragit med över 670 000 kr till CancerRehabFonden, vilket har finansierat rehabveckor för 34 cancerdrabbade. Det representerar nästan en femtedel av årets rehabveckor!

– Hos Gekås ledning och medarbetare finns ett engagemang och en vilja att bidra till en positiv samhällsutveckling. Som ett led i detta väljer vi att stödja CancerRehabFonden, för att hjälpa fler cancerdrabbade tillbaka till livet.

Göran Karlsson grundade Gekås Ullared 1963. Varuhuset fick sitt namn efter hans initialer, GeKås. Under 28 år byggde Göran Karlsson upp och ledde företaget som idag är Sveriges och Skandinaviens största varuhus och Hallands största arbetsgivare.

– I högsäsong arbetar cirka 2 000 medarbetare på Gekås. Vi jobbar tillsammans för att möta våra kunder, fylla våra hyllor och erbjuda bra service. Vår ambition är att varje medarbetare ska känna sig delaktig och vilja göra sitt bästa för kollegorna och företaget. Laget är större än jaget, säger Boris Lennerhov.