Testamentsgåva

hander-haller-i-en-blomma
hander-haller-i-en-blomma

Testamentsgåva

För att du ska vara säker på att de personer och organisationer du bryr dig om ska få ta del av det du lämnar efter dig, är det viktigt att skriva ett testamente.

Med ett testamente bestämmer du vem som ska ärva dig när du går bort, och det underlättar för dem som är kvar. Allt fler väljer att skriva in en ideell organisation i sitt testamente. På så sätt kommer din omtanke och ditt personliga engagemang leva vidare och komma många till del.

Väljer du att ge en testamentsgåva till CancerRehabFonden går den till att hjälpa fler cancerdrabbade med rehabilitering. Tack vare din gåva kan vi anordna rehabiliteringsprogram. De innehåller bland annat fysisk aktivitet, kostråd, gruppsamtal samt verktyg för att hantera ångest och stress – och leds av erfaren och legitimerad personal.

CancerRehabFonden är en fristående, ideell organisation utan statligt stöd. Vårt arbete är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner, stiftelser och företag. Därför är alla gåvor värdefulla – stora som små – och du kan alltid känna dig trygg med att vi förvaltar din gåva på bästa sätt. Du kan läsa mer om att skriva testamenten och hur du testamenterar en gåva till CancerRehabFonden i vår Testamentesguide:

Hur gör jag om jag vill skriva ett testamente?

Det kan verka svårt att upprätta ett testamente själv med de regler och krav som finns. Det finns en mängd frågor som kan dyka upp, exempelvis vem som ska bevittna testamentet, vart förvaring ska ske, om registrering krävs hos Skatteverket eller särskilda frågor om särkullbarn. Om man är ordentligt påläst går det utmärkt att upprätta ett eget testamente. Vanligast är dock att man tar hjälp av en jurist.

HAR DU FRÅGOR? KONTAKTA OSS
Ekonomi- och adminchef
08-522 001 12, 076-100 21 29