Kavli stöttar CancerRehabFonden

Givare | 2022-09-18

Kavli stöttar CancerRehabFonden

I Kavlikoncernen går allt överskott till Kavlifonden - för utdelning till humanitära ändamål, forskning och kultur. Medarbetarna är med och bestämmer vilka hjälporganisationer som får bidrag. Genom åren har CancerRehabFonden fått flest av deras röster, under 2021 innebar det ett bidrag på 847 990 kronor.

Jonny Mattsson tillträdde som ny VD för Kavli förra året. Företagets sociala engagemang var en viktig faktor när han tackade ja till jobbet.

- Idag är det allt vanligare att företag engagerar sig i samhällsfrågor, men hos Kavli har det engagemanget funnits med ända sedan företaget grundades av Olav Kavli på 1800-talet. Ännu tydligare blev det när sonen Knut och hans hustru Karin Carlson-Kavli bestämde sig för att placera företagets aktier i en välgörenhetsstiftelse, så att företaget skulle kunna leva vidare med en långsiktig och samhällsengagerad ägare.

- Det tilltalade mig starkt. Har du ett syfte med din verksamhet så motiverar det medarbetarna och det i sin tur ger resultat. Och ju bättre resultat vi gör, desto mer pengar kan vi dela ut till välgörande ändamål.

Den nära kopplingen till engagemanget hos de anställda är grundläggande

- Vi vill vara ett företag där våra medarbetare känner att de är med och skapar en förändring och som är attraktivt att arbeta för, säger Jonny Mattsson. Vår bolagsstruktur, att vi ägs av Kavlistiftelsen, innebär att människor aktivt söker sig till oss för att man vill jobba här.

Varje år får Kavlis medarbetare en summa pengar att dela ut genom att nominera och rösta på de organisationer som ligger dem extra varmt om hjärtat. 2021 fick de anställda i Sverige 2 500 000 miljoner kronor, 12 563 kronor var, som fördelades på fem organisationer.

Stolta att kunna bidra

- Kavlidagen, då bidragen delas ut och mottagande organisationer finns på plats, är en central del i vårt årshjul. Det är oerhört givande och uppskattat av anställda. Vi är stolta över att kunna bidra till CancerRehabFondens fina arbete. De fångar upp människor som överlevt cancer och ger dem stöd när det behövs, säger Jonny Mattsson.