Liba Bröd bakar för livet
Givare |
Genom att stötta CancerRehabFonden vill Liba Bröd bidra till att fler människor får den livsviktiga rehabilitering som ofta glöms bort efter en cancerdiagnos.
Vd Elias Fadel, berätta lite om Liba Bröd – hur startade ni och vad vill ni lyfta med ert bröd?
Vårt bageri Liba Bröd grundades år 1992 i Göteborg, Sverige. Vi är ett familjeföretag där bageriyrket har varit med oss i flera generationer sedan 1846. Idag är vi sjätte generationen som värnar om konsten och hantverket att baka tunnbröd. Med åren har vårt sortiment blivit bredare – från traditionellt tunnbröd till proteinwraps. Vi når olika konsumentsegment: från hälsomedvetna till smakäventyrare och även dem som söker praktiska vardagsbröd.
De som äter våra bröd vet att de passar till alla måltider, från frukost till middag, från wraps till pizzabotten, ett bröd för allt. Därför kallar vi våra bröd för Möjligheternas bröd!
Idag är vi drygt 100 anställda, omsätter över 200 miljoner kronor samt export till Norge, Danmark och fler länder. Vi är väl representerade i flera livsmedelsbutiker så som Ica, Lidl, Coop och snabbköpskedjor.
Hur kommer det sig att ni valt att stödja cancerrehabilitering?
Vi valde att sponsra cancerrehabilitering eftersom vi tror på ett samhälle där ingen ska stå ensam efter en så allvarlig livsutmaning. Rehabilitering är ofta en bortglömd del, men det är avgörande för att människor ska kunna återgå till livet. Det är en fråga om mänsklig värdighet.
Ni har varit med länge, hur började det?
Cancerrehabilitering är en fråga som berör oss på djupet. Flera i vårt team har varit i kontakt med cancer, direkt eller indirekt. Därför känns det naturligt att stötta just rehabilitering.
För oss handlar det inte om en engångsdonation, utan om ett långsiktigt engagemang. Vi vill bidra över tid till att fler får möjlighet att återhämta sig både fysiskt och psykiskt, och vi ser det som en självklar del av vårt företags värderingar och ansvarstagande.
Publicerad: 2025-10-07