Ny satsning på digitalt program

Aktuellt | 2024-05-16

Ny satsning på digitalt program

Under pandemin erbjöd CancerRehabFonden digital cancerrehabilitering. Nu görs en ny satsning på ett digitalt program som hålls i september.

CancerRehabFonden vill med det digitala rehabprogrammet erbjuda något för de cancerdrabbade som inte kan eller vill resa till en annan ort. Pia Watkinson, generalsekreterare på CancerRehabFonden, berättar om satsningen.

− Våra andra rehabprogram innebär att man reser hemifrån och bor borta i fem dagar. Det är uppskattat av många, men vi vet också att det finns cancerdrabbade som inte har möjlighet att delta i ett sådant program. En del är ensamstående föräldrar och kan inte lämna sina barn, andra har fysiska biverkningar som gör det svårt att resa, säger Pia Watkinson.

Vilket upplägg har det digitala programmet?

− Undervisningen sker via Microsoft Teams varje dag mellan 08.30-12.00. Innehållet är en blandning av föreläsningar, fysisk aktivitet och gruppsamtal med legitimerad psykoterapeut. Föreläsningarna handlar bland annat om fatigue, mindfulness och kostråd.

Vem passar detta program för?

− Det digitala programmet passar den som är van vid digitala möten och som föredrar den typen av mötesform. Upplägget är perfekt för den som i lugn och ro vill kunna delta hemifrån. Vi får ibland frågor från småbarnsföräldrar om vi har digitala program, eftersom de kan ha svårt att hitta barnvakt och föredrar därför ett digitalt program.

Finns det några som programmet inte passar för?

− Självklart är det så, eftersom alla är individer med olika behov. Om man föredrar möten där man träffas fysiskt, eller om man har svårt med den tekniska biten, är min rekommendation att man söker till våra ordinarie program.

CancerRehabFondens digitala rehabprogram