Apotea om sitt stöd till CancerRehabFonden

Givare | 2021-10-19

Apotea om sitt stöd till CancerRehabFonden

”Man måste göra det enkelt för den som ger. Det finns så mycket verksamhet som behöver stöd, men även en väldig vilja att stödja” säger Pär Svärdson som är grundare av och vd för Apotea.

Genom en avrunda-upp-möjlighet och Swish har Apotea tillsammans med sina kunder samlat in flera hundra tusen kronor till CancerRehabFonden sedan 2020.

Hur kommer det sig att ni valde CancerRehabFonden?

De har en viktig roll att fylla för att hjälpa cancerdrabbade tillbaka till arbete, liv och glädje. Om man har varit i närheten av någon som gått igenom en sådan process, och det har många av oss, så vet man att det finns ett stort behov av deras verksamhet. Vi har en väl utvecklad sjukvård i Sverige, men efter behandlingarna så blir det tomt. CancerRehabFonden gör en viktig insats och det märks på feedbacken från våra kunder att det är ett uppskattat samarbete.

Varför avrunda-upp?

Det finns en styrka i den här typen av mikrogåvor. För många är det inte ett svårt beslut att bidra med några kronor och en liten gåva blir, tillsammans med andra små gåvor, ett stort bidrag – till en verksamhet som verkligen behöver det.

Fler företag borde använda en avrunda upp-funktion. Det finns så mycket verksamhet som behöver stöd, och en väldig vilja hos människor att stödja. Men det kan vara svårt att få ihop givaren med mottagaren på traditionellt sätt. Man måste helt enkelt göra det enkelt för människor att ge.

Hur ser Apotea på socialt ansvar?

Jag tror att ett företag blir mer lönsamt om man har en bra hållbarhets- och välgörenhetsmodell. Med nya generationer blir det alltmer självklart och det kommer att spela ännu större roll i en framtida företagsvärld. Om man hoppar på först då, är det för sent. Vi har frågat både kunder och personal vilka frågor de vill att vi stödjer. Tillsammans med kunderna bidrar vi till en mix av olika organisationer inom socialt arbete och miljö.