Rehabansökan

Rehabansökan

Två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten, öppnar ansökan till våra rehabprogram.

Vi erbjuder rehabiliteringsprogram till vuxna cancerdrabbade. Våra rehabprogram riktar sig till dig som är färdigbehandlad. Även du som har kronisk cancer är välkommen att ansöka (då gäller inte kravet om färdigbehandlad).

Med färdigbehandlad menar vi:

 • att cancerbehandlingen i form av kirurgi, cellgifter, strålning eller immunterapi är avslutad
 • det finns ingen påvisad kvarvarande cancersjukdom
 • man har återhämtat sig från akuta biverkningar som blodbrist och nedsatt immunförsvar

Fortsatt hormonbehandling vid bröstcancer, med syfte att förhindra återfall, räknas inte som pågående cancerbehandling.

Det ska ha gått minst 6 månader mellan avslutad behandling och startdatum för det rehabprogram du söker till. För att ha bästa möjliga förutsättningar för att tillgodogöra dig rehabiliteringen behöver du ha återhämtat dig från en del av de biverkningar som behandlingen ger.

På våra rehabveckor måste du själv kunna:

 • sköta din hygien (t.ex. klä på dig och duscha själv)
 • sköta din medicinering
 • förflytta dig

Tillgängligheten ser olika ut beroende på var rehabveckan hålls. Om du använder rullstol eller rollator ska du söka till en rehabvecka på Rehabcenter Mösseberg eller Medlefors.

Här kan du läsa kriterierna för stöd från CancerRehabFonden.


CancerRehabFondens rehabprogram utgör inte medicinsk rådgivning eller praktik. Medicinska specialisters råd eller behandling gäller alltid i första hand. Du ansvarar själv för att kontakta läkare om du är osäker på när du kan eller bör genomföra programmet med din sjukdomsbild. CancerRehabFonden ansvarar inte för eventuella medicinska problem eller skador till följd av medverkande i rehabprogrammet utan du ansvarar själv för din medverkan.

 • CancerRehabFonden finansierar hela ditt rehabiliteringsprogram. Det enda du betalar själv (om du ska åka på en rehabvecka) är resan till och från rehabveckan.
 • Innan du ansöker till en rehabvecka är det bra att du först undersöker resvägarna dit, så du vet hur lång resan är och att du orkar med den.
 • En rehabvecka med fysiska träffar pågår vanligtvis måndag till fredag. En digital rehabvecka pågår måndag-fredag kl. 9.00–12.00.
 • Om du har behov av specialkost (på grund av t.ex. allergi eller medicinska skäl) behöver du i god tid kontakta den som arrangerar rehabveckan, för att se om de kan tillgodose detta.
 • Rehabprogrammet hålls på svenska.
 • Mer detaljerad information skickas ut till anmälda deltagare.
 • I ansökningsformuläret får du information om vilka uppgifter du ska fylla i. Inget läkarintyg krävs, men det är viktigt att du tydligt beskriver din nuvarande hälsa.
 • Har du kronisk cancer rekommenderar vi att du ansöker till ett rehabprogram med tema kronisk cancer. Med kronisk cancer avses att man lever med en pågående cancersjukdom, även om sjukdomen för stunden kan vara i ett stabilt läge och utan behandling. Om du är osäker på hur din sjukdom definieras så fråga din läkare.
 • Ansökningsformuläret fungerar bäst i webbläsaren Google Chrome. Får du problem med din ansökan, prova med att byta till webbläsaren Google Chrome.
 • Var noga med att skriva in din e-postadress korrekt, då all vår kommunikation sker via mejl.
 • Efter att vi tagit emot din ansökan skickas ett bekräftelsemejl till den e-postadress du angett i din ansökan. Hittar du inte mejlet i din Inkorg – titta i mappen Skräppost. Har du inte fått något bekräftelsemejl, hör av dig till info@cancerrehabfonden.se.
 • När ansökningsperioden är slut behandlar vi alla ansökningar och inom ca 1 månad får du besked om du fått plats eller inte. Svaret får du till den e-postadress som du angett i din ansökan.

 

Ansökan – höstens rehabprogram 2023

Ansökan till vårens rehabprogram är nu stängd. Nästa ansökningsperiod är den 19-27/4 april och gäller då höstens rehabprogram 2023.

Vill du att vi påminner dig när ansökan öppnar?

Genom att prenumerera på CancerRehabFondens nyhetsbrev får du information om våra ansökningsperioder. Du får även löpande uppdateringar om vårt arbete med att hjälpa cancerdrabbade tillbaka till livet.

Du måste acceptera integritetspolicyn för att starta din prenumeration.

Rehabilitering på flera platser i landet

Våra rehabveckor hittar du på olika orter i landet. Läs mer om varje plats – program, tillgänglighet, vägbeskrivning och kontaktuppgifter.

UNDRAR DU ÖVER NÅGOT?

Här hittar du svaren på vanliga frågor om vår verksamhet, rehabveckor och ansökningsprocess.

TILL FRÅGOR OCH SVAR

TILLSÄTTNING AV PLATSER

Här hittar du en beskrivning av hur vi tillsätter platserna till våra rehabprogram.

OM TILLSÄTTNING