En vecka för oss med kronisk cancer

Cancerrehabilitering | 2023-08-21

En vecka för oss med kronisk cancer

Jag hade varit isolerad länge och behövde verkligen få träffa andra som också lever med cancer, och professionella som kunde ge mig stöd.

Första gången Ullica sökte till en rehabvecka hos CancerRehabFonden fick hon inte plats, på grund av det stora söktrycket. Vid nästa ansökningsperiod sökte hon igen och fick då ett positivt besked.

”Jag minns att jag var så ynklig då när jag hade sökt och fått avslag. Jag hade varit isolerad länge och behövde verkligen få träffa andra som också lever med cancer, och professionella som kunde ge mig stöd. Det var första gången som jag tyckte synd om mig själv och det var skönt när jag sedan fick en plats på en rehabvecka för oss med kronisk cancer.”
 
”Det var en helt suverän vecka, ett underbart ställe att vara på, fint upplägg och superproffsiga ledare. Men det som var så speciellt var att alla vi som kom dit hade samma plattform i livet, liknande erfarenheter trots att vi var så olika i åldrar, yrken och sätt att vara. Vi kom varandra nära. Det var skratt, gråt och öppna spjäll hela vägen.”
 
”Samtalen med psykologen, både i grupp och enskilt, var en verklig ögonöppnare. Han var en riktig klippa som vågade peta i sår på rätt sätt för att vi skulle kunna ta oss vidare. Det var bra att få bearbeta tillsammans med någon som kunde sin sak.”
 
”Vi som var där har alla någon sorts tickande bomb i oss, men nu vet vi att vi inte är ensamma. Vi finns i hela Sverige och den grupp som jag delade veckan med har jag fortfarande kontakt med.”