Rehabveckan hjälpte Josefin att släppa rädslor och gå vidare

Cancerrehabilitering | 2020-09-07

Rehabveckan hjälpte Josefin att släppa rädslor och gå vidare

Första gången Josefin ansökte om rehabvecka var trycket för stort och hon blev utan plats. Tack vare våra givares stöd kunde hon åka på sitt andra försök.

Hur var veckan?

Den var helt fantastisk! Det var ett så genomtänkt upplägg. Yoga, mat och terapi – allt gick hand i hand. Det hjälpte mig att släppa rädslor och ta klivet vidare efter mina behandlingar. Jag åkte hem med en känsla av hoppfullhet och fick med mig bra redskap.

Resan efter cancern är lika viktig som resan under och före. Det är lika viktigt att stötta rehabilitering som att ge pengar till forskning.

Vad var det bästa?

Jag kom dit med en mental tinnitus som under veckans gång blev tystare och tystare. Även om den inte har tystnat helt så har jag blivit bättre på att ersätta dåliga tankar med sådana som ger mig ro. En annan sak som jag tog med mig var andningen. I början av veckan sa vi alla att den satt i halsgropen, när vi åkte därifrån djupandades vi.

Delarna om mat och näring passade mig eftersom jag är intresserad av hur mat påverkar oss. Som cancersjuk är det lätt att känna att makten ligger i någon annans händer – man väntar på svar från läkaren och sjukdomen styr ens liv. Då är maten ett kraftfullt verktyg där jag kan påverka min vardag själv. Det stärker kropp och sinne.

Jag trodde också att mina yogadagar var förbi, men under veckan förstod jag att jag bara behövde acceptera att mina rörelser är annorlunda idag.

Varför ska man stödja CancerRehabFonden?

För att det är stor skillnad på att överleva och att våga leva. Resan efter cancern är lika viktig som den under och före. Det är lika viktigt att stötta rehabilitering som att ge pengar till forskning.