Maria hade nyligen blivit mamma när hon fick cancer

Cancerrehabilitering | 2022-01-26

Maria hade nyligen blivit mamma när hon fick cancer

Maria hade precis flyttat hem till Sverige med sin man och deras lilla dotter när hon diagnostiserades med bröstcancer.

Jag hade ganska nyligen blivit mamma efter att vi försökt i flera år, och det enda jag kunde tänka var att jag kanske inte skulle få leva och att vår dotter inte skulle få ha kvar sin mamma. 

På grund av pandemin så var hon hemma med mig under hela min behandling. Det blev en sådan fin gåva att vi fick den tiden tillsammans. Hennes glädje, kärlek och energi gav mig den kraft jag behövde för att ta mig upp och ut varje dag. Min man valde att arbeta hemifrån och kärleken och stödet från dem båda var ovärderligt. Vi hade också min familj och våra vänner som slöt upp runt oss. Ett skyddsnät som var fantastiskt och som jag alltid kommer att förundras över. 

Under behandlingarna hade jag fullt fokus på att bli frisk och sjukvården var helt otrolig. Men när strålningen avslutades upplevde jag att det inte längre fanns en plan att hålla fast vid.  Samtidigt var min kropp helt utpumpad av allt den gått igenom och det fanns plötsligt mer tid för alla tankar och känslor. Det var som en andra våg av sjukdomen. Jag behövde få hjälp att hantera den nya situationen, få energin tillbaka och kunna blicka framåt.

Tack vare eget letande och tips från vänner hittade jag CancerRehabFonden och sökte till ett nytt digitalt initiativ. Det innebar att jag kunde vara nära min familj och ändå få hjälp. I november fick jag också möjlighet att delta på en rehabvecka på Frötuna Gård. Liksom den fysiska återhämtningen är den mentala hälsan en mycket viktig del av behandlingen och rehabiliteringen. Mötet med andra människor är så otroligt värdefullt i resan att komma på fötter och må bra. Där har CancerRehabFonden spelat en fantastisk roll för min återhämtning.