Varmt tack för ditt stöd

Aktuellt | 2022-06-22

Sommarhälsning från vår generalsekreterare

Under våren har jag besökt flera av våra rehabveckor och fått möjlighet att prata med deltagare som berättat om vad cancerrehabiliteringen betyder för dem. De säger att veckorna gett dem ett professionellt sammanhang där de fått bearbeta sina erfarenheter tillsammans med andra drabbade, och verktyg att få livet att fungera igen. Vi skulle inte kunna erbjuda det utan ditt stöd. Varmt tack för det.

Nu när pandemin äntligen har släppt sitt järngrepp kan allt fler åka iväg på våra rehabveckor och vi har mycket att se fram emot. Tack vare en stor donation från Sjöbergstiftelsen, och nya samarbeten med patientorganisationer som Prostatacancerförbundet och Lungcancerföreningen, har vi kunnat öka antal rehabplatser med 48 procent det här året. Vi är mycket glada att så många fler cancerdrabbade därmed får professionellt stöd. Behovet är mycket stort, och trots att vi ökat antal platser har vi fortfarande över dubbelt så många sökande som vi har möjlighet att ta emot.

Vi fortsätter också vårt arbete för att uppmärksamma det faktum att inte alla cancerdrabbade erbjuds rehabilitering av sjukvården efter avslutad behandling, trots att de har rätt till det. En viktig del av det arbetet är CancerRehabRapporten 2022 som kommer i höst.

Nu vill jag önska dig en riktigt fin sommar med många härliga, lediga dagar tillsammans med vänner och familj.

Sommarhälsningar,

Pia Watkinson
Generalsekreterare CancerRehabFonden