Vår cancerrehabilitering

tre-kvinnor-sitter-i-en-yogasal-och-mediterar
tre-kvinnor-sitter-i-en-yogasal-och-mediterar

Vår cancerrehabilitering

CancerRehabFonden erbjuder veckolånga rehabprogram där du som cancerdrabbad får återhämta dig fysiskt och psykiskt. Vi har även digitala rehabprogram som du kan delta i hemifrån. Alla våra rehabprogram leds av legitimerad personal.

Våra rehabprogram:

Rehabveckor

Våra rehabveckor leds av legitimerad personal och innehåller kostråd, fysisk aktivitet, samtal i grupp, yoga/mindfulness och avslappningsövningar. Vårt mål är att du ska få med dig verktyg och metoder som hjälper dig att hantera din livssituation. Att få träffa andra cancerdrabbade, som alla har varit med om samma sak, är ofta en stärkande erfarenhet och en viktig del av rehabveckan.

Våra rehabveckor hålls på olika orter i landet, läs mer här.

Digitala rehabveckor

Våra digitala rehabveckor anordnas i samarbete med våra rehabaktörer och pågår måndag till fredag ca 9.00–12.00. Innehållet är kostråd, samtal lett av psykolog med fokus på att hantera oro/ångest efter cancer, samt ett tränings- eller yogaprogram. Här kan du läsa om Ida som deltog i en digital rehabvecka: ”Det digitala mötet gav omedelbar närhet”.

Om du deltar i en digital rehabvecka kan du fortfarande söka till en rehabvecka med fysiska träffar nästa termin. Det ena utesluter alltså inte det andra.

REHABVECKORNA INNEHÅLLER:

Fysisk aktivitet

Att röra på sig, även om det bara är lite grann, har stor effekt för vårt välmående. Fysisk aktivitet som stavgång, vattengymnastik och yoga kan vara en start. Rehabpersonalen stöttar dig.

Samtal

Vi vet hur viktigt det är att få träffa och prata med andra cancerdrabbade, som alla har varit med om samma sak. Därför innehåller rehabveckorna samtal i grupp, ledda av legitimerad personal.

Kostråd

Eftersom kosten har en så stor betydelse för dig som genomgått en cancerbehandling ingår alltid kostråd i våra rehabveckor. När du kommer hem hoppas vi att du är inspirerad till att laga mat som både smakar och gör gott.

Mindfulness

Efter cancer är det vanligt att uppleva ångest och tampas med en rädsla för återfall. Under rehabveckan får du hjälp med att hantera de känslor som kommer efter att den medicinska behandlingen har avslutats.

Våra rehabdeltagare berättar