Cancerrehabilitering

Rehabveckor för cancerdrabbade

Två gånger per år – en gång på våren och en gång på hösten – öppnar vi upp ansökan till våra rehabprogram.

På grund av spridningen av coronaviruset har vi tvingats skjuta fram ansökan till höstens rehabveckor 2020 från maj till augusti. Ansökan kommer att vara öppen mellan den 12 augusti kl 9 till den 26 augusti kl 12. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och ändras råden kan vi behöva göra ändringar i vår rehabverksamhet.

Vi tar emot ansökningar från alla cancerdrabbade, oavsett cancerform. Några av våra rehabveckor har specifika teman t.ex för bröstcancer, kronisk cancer eller män med cancer. Här hittar du svar på vanliga frågor vi får om våra rehabveckor och ansökningsprocess.

NYHET – Digitalt stöd

Spridningen av corona har skapat ett behov av ett digitalt rehabstöd som cancerdrabbade kan ta del av hemifrån. CancerRehabFonden erbjuder därför med start till hösten:

  • Individuella videosamtal med psykolog. Samtalen är 45 min långa och vi erbjuder åtta terapisamtal per person.
  • Digital rehabvecka. En onlinelösning i samarbete med Foodpower som pågår måndag till fredag. Innehållet är kostråd, samtal lett av psykolog med fokus på att hantera oro/ångest efter cancer, samt ett yogaprogram.

Schema hösten 2020:

Schemat kan komma att påverkas av spridningen av coronaviruset.
Pga corona kan vi för närvarande endast ta emot deltagare på rehabveckorna som är yngre än 70 år. Är du 70 år eller äldre är du fortfarande välkommen att söka vårt digitala stöd.

VECKAPLATSTEMA
39Medlefors Skellefteå
40FoodpowerDIGITAL rehabvecka
42 Frötuna Gård & Retreat Gåvsta, Uppsala
43FoodpowerDIGITAL rehabvecka
44 Frötuna Gård & Retreat Gåvsta, Uppsala
45Foodpower Brösarp, Skåne
47Foodpower Brösarp, Skåne
48Rehabcenter Mösseberg FalköpingBröstcancer
48Rehabcenter Mösseberg FalköpingMän med cancer
49Rehabcenter Mösseberg Falköping Spridd och/eller kronisk cancer
49FoodpowerBrösarp, Skåne
50FoodpowerDIGITAL rehabvecka
8 individuella videosamtal med psykologDIGITALT stödstartdatum varierar

Du som vill söka till höstens rehabprogram kan fr o m 12 augusti kl 09.00 fylla i och skicka in din digitala ansökan via webben. Du kan redan nu läsa mer om rehabprogrammen och vilka veckor som är tillgängliga att söka till.

Vårt mål är att kunna hjälpa alla som söker cancerrehabilitering genom oss, men CancerRehabFonden är beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser för att finansiera rehabiliteringsprogrammen. Därför kan vi i nuläget tyvärr inte hjälpa alla som ansöker om rehabilitering hos oss – ju fler som stöttar oss ekonomiskt, desto fler kan vi hjälpa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om när ansökningsperioden startar genom att prenumerera på CancerRehabFondens nyhetsbrev. Du får även information om vårt arbete med att hjälpa cancerdrabbade tillbaka till livet.

Du måste acceptera integritetspolicyn för att starta din prenumeration.