Cancerrehabilitering

CancerRehabFonden har sedan starten 1978 hjälpt tiotusentals drabbade vuxna med rehabilitering och varje år ökar antalet ansökningar till oss dramatiskt då fler överlever och fler som behöver rehab. Cancerrehabilitering är politiskt nedprioriterad och konsekvensen av det blir att cirka 80% av alla cancerdrabbade står utan hjälp från vården. Det skapar förtvivlan hos de drabbade. Det skapar långa köer av personer vi inte kan hjälpa. Vi gör att allt som står i vår makt för att korta köerna hos oss och för att klara det behöver vi fler donationer. 

CancerRehabFonden är en ideell insamlingsorganisation och är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser. 

Så här ansöker du:

Du som är i behov av rehabilitering är välkommen med din ansökan under maj 2019 eller november 2019. Vi finansierar hela din rehabiliteringsvistelse (kost, logi och programinnehåll). Det enda du betalar själv är din resa till och från rehabiliteringscentret. På kartan ovan hittar du de olika centren du kan söka till. 

Vi har många som söker till våra rehabiliteringsveckor. Vårens rehabplatser är redan tillsatta. Sök gärna till höstens platser när vi öppnar igen i maj. 

Hjälp oss hjälpa fler

Som privatperson, stiftelse eller företag kan du hjälpa oss i vårt ihärdiga  arbete med att samla in pengar.  Starta en egen insamling, skänk en engångsgåva eller bli månadsgivare. Följ oss på Facebook och Instagram. Allt engagemang som leder till att vi kan erbjuda fler cancerdrabbade rehabilitering är välkommet. 

För dig som ansökt före 20 september 2018:

Vi kan tyvärr inte möta den stora efterfrågan av rehabilitering just nu, men vi arbetar intensivt med att få in mer pengar så vi kan hjälpa fler. Du som har ansökt före 20 september 2018 och står i kön har fått ett mejl med mer information, läs gärna det så du är uppdaterad. 

Vill du följa oss på vår resa och veta vad som händer kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev här.

Utvärdering av vår cancerrehabilitering

På CancerRehabFonden är vi måna om att vår rehabilitering ska hålla hög kvalitet, därför vill vi gärna veta vad tycker om din upplevelse. Utvärderingen består av en enkät med några frågor som skickas ut via mejl till deltagarna efter avslutad vecka. 

Läs utvärderingen för 2018.
Läs utvärderingen för 2017.

Om cancerrehabilitering

Cancer påverkar inte bara kroppen, det innebär även en stor psykisk påfrestning. Efter att ha drabbats av cancer, genomgått behandlingar och är färdigbehandlade är det många som känner oro, ångest och är rädda för återfall. Rehabilitering hjälper cancerdrabbade att återhämta sig fysiskt och psykiskt. Det kan innebära samtal i grupp eller enskilt, kostråd, fysisk aktivitet samt metoder och verktyg för att hantera ångest och stress. Alltid med legitimerad personal.

Olika människor behöver olika typer av rehabilitering och därför ser vi till att kunna erbjuda drabbade i Sverige ett brett programutbud, allt för att varje person ska kunna hitta ett program som passar just dem.  De flesta av våra rehabiliteringsprogram är öppna för alla, oavsett cancerform, men vi har även temaveckor för t.ex. unga med cancer, bröstcancer och kronisk cancer. 

På våra program krävs det  att du själv klarar att ansvara för din hygien, medicinering, förflyttningar etc.

Vanligtvis pågår ett rehabiliteringsprogram måndag till fredag. Ett team med erfaren personal finns till hands. 

Kvalitetssäkrad rehabilitering

Vi är måna om att våra rehabiliteringsprogram ska vara av högsta möjliga kvalitet och vi utgår därför ifrån det nationella vårdprogram för cancerrehabilitering som tagits fram av Regionala Cancercentrum i samverkan. Utifrån detta har vi tagit fram riktlinjer för vår rehabverksamhet och dess programinnehåll, såsom kostråd, motion, samtal och information.

Vi erbjuder

Öppna veckor = veckor öppna för alla oavsett cancerform.

Medlemskap

Genom att bli medlem i CancerRehabFonden stöttar du vår verksamhet.