Cancerrehabilitering

tva-kvinnor-sitter-pa-en-bank-och-samtalar
tva-kvinnor-sitter-pa-en-bank-och-samtalar

Rehabveckor för cancerdrabbade

Två gånger per år – en gång på våren och en gång på hösten – öppnar vi upp ansökan till våra rehabprogram. Nästa ansökningsperiod blir preliminärt i mitten av januari 2021.

Vi tar emot ansökningar från alla cancerdrabbade, oavsett cancerform. Några av våra rehabveckor har specifika teman t.ex för bröstcancer eller kronisk cancer. Här hittar du svar på vanliga frågor vi får om våra rehabveckor och ansökningsprocess.

NYHET – Digitalt stöd

Spridningen av corona har skapat ett behov av ett digitalt rehabstöd som cancerdrabbade kan ta del av hemifrån. Vårt digitala rehabstöd ersätter inte våra ordinarie rehabveckor utan är ett komplement till dessa.

  • Individuella videosamtal med psykolog. Samtalen är 45 min långa och vi erbjuder åtta terapisamtal per person.
  • Digital rehabvecka. En onlinelösning i samarbete med Foodpower som pågår måndag till fredag. Innehållet är kostråd, samtal lett av psykolog med fokus på att hantera oro/ångest efter cancer, samt ett yogaprogram.

Schema hösten 2020:

Pga corona kan vi för närvarande endast ta emot deltagare på rehabveckorna som är yngre än 70 år. Är du 70 år eller äldre är du fortfarande välkommen att söka vårt digitala stöd.

Har du kronisk cancer ska du söka till en temavecka som är anpassad för kronisk cancer. Men pga corona kan vi i höst inte ha någon sådan temavecka. Har du kronisk cancer kan du istället söka vårt digitala stöd ”Individuella videosamtal med psykolog” eller v.43 Foodpower.

VECKAPLATSTEMA
39Medlefors Skellefteå
40FoodpowerDIGITAL rehabvecka
42 Frötuna Gård & Retreat Gåvsta, Uppsala
43FoodpowerDIGITAL rehabvecka Kronisk cancer
44 Frötuna Gård & Retreat Gåvsta, Uppsala
45Foodpower Brösarp, Skåne
47Foodpower Brösarp, Skåne
48Rehabcenter Mösseberg FalköpingBröstcancer
48Rehabcenter Mösseberg Falköping
49Rehabcenter Mösseberg Falköping
49FoodpowerBrösarp, Skåne
50FoodpowerDIGITAL rehabvecka
8 individuella videosamtal med psykologDIGITALT stödstartdatum varierar

Vårt mål är att kunna hjälpa alla som söker cancerrehabilitering genom oss, men CancerRehabFonden är helt beroende av gåvor för att finansiera rehabprogrammen. Som månadsgivare är du med oss i vårt arbete, varje månad. Genom ditt långsiktiga stöd ger du fler cancerdrabbade livsviktig rehabilitering.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om när ansökningsperioden startar genom att prenumerera på CancerRehabFondens nyhetsbrev. Du får även information om vårt arbete med att hjälpa cancerdrabbade tillbaka till livet.

Du måste acceptera integritetspolicyn för att starta din prenumeration.